Консорциум от три фирми ще  ремонтира пътят Пловдив – Първенец

...
Консорциум от три фирми ще  ремонтира пътят Пловдив – Първенец
Коментари Харесай

Консорциум от три фирми ще ремонтира пътя Пловдив – Първенец за 5,8 млн. лева

Консорциум от три компании ще  ремонтира пътят Пловдив – Първенец – Лилково.  Комисия към Областно Пътно ръководство е избрала консорциума „ Първенец  2023 “ с  участници: „ ПСТ Груп “ ЕАД, „ Матекс Ъп “ ЕАД и „ Строй Инвест Груп 2 “ ЕООД. Офертата на компанията е била от 5,8 млн. лв. без Данък добавена стойност, като е била класирана преди всичко. На второ е „ Трейс груп холд ”, която е предложила 5 млн. лв. ремонта. Нейното техническо  предложение обаче е било с по-слаба оценка и заради това е определена компанията с по-високата оферта.
Прочетете още
Участъкът, който ще се  ремонтира,  е дълъг към 5 км  – от Околовръстното шосе до разклона за „ Стария Явор “. Пътят не е ремонтиран от 30 години, като той е в извънредно неприятно положение. Той ще бъде напълно освежен от пътното легло, настилката, отводняването и тротоарите.  Сумата за тази позиция 5,9 млн. лв. без Данък добавена стойност, а условието към бъдещият реализатор е то да е готово за 240 дни. В този период е и 60 дни планиране на пътя. 

По  другите две позиции от поръчката за създаване на нов мост на река Черкезица на Поповица – Асеновград за 1,4 млн. лв. и реорганизация на пътя „ Пловдив – Студенец – Косово “ в частта му в селата Браниполе и Белащица за 5,7 млн. лв., към момента не са определени реализатори.

 

               
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР